Newroz mizgîniya Biharê

Em ji boy hezkirinê hat in afirandin.Ne ji boy tiştên ne baş, şer û hêrs.Divê em vê afiradin a pîroz û mîrata mirovahiyê herdem û hergav xwedî derkevin.Hat in a biharê bi Newrozê ve destpedike Newroz mizgîniya Biharê,Newroz nîşana aşitiyê,Newroz cejna azadiyê ye! Bi dil û can ji dil de Newroz a we pîroz be...

 (Bizler sevgi için yaratıldık.Sinir,savaş ve kötü şeyler için değil.Bu kutsal yaradılış ve insanlığın mirasına her zaman ve her adımda sahip çıkmamız lazım.Baharın gelişi Newroz ile başlıyor.Newroz Baharın müjdecisidir.Newroz barışın sembolüdür.Newroz özgürlüğün bayramıdır. Canı yürekten ve kalpten Newroz bayramınız kutlu olsun.)

Her zaman şölen havasında karşıladığımız bahar bayramını ülkede meydana gelen deprem dolayısıyla buruk bir sevinç ile karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. FarkIıIıkIarımız ve çeşitIiIikIerimiz ortak küItür mirasımızı oIuşturan zenginIiğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururIa taşıdığımız bu zenginIik, miIIetimizin birIik ve bütünIüğünü güçIendiren temeI unsurIardan birini oIuşturmaktadır. Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Newroz bayramı hak ve özgürlükleri beraberinde getirmesi dileğiyle..